Oval half

Werkboek

Het werkboek is een praktische omschrijving van de ideale situatie op een FHIC: welke patiënten zijn opgenomen? hoe ziet de behandeling eruit? hoe is de ketensamenwerking? welke mensen werken er? hoe worden zij aangestuurd? En ook: hoe start je een FHIC?

Download hieronder het nieuwe FHIC werkboek 2022

Download hier het nieuwe FHIC werkboek 2022

Achterin het werkboek staat de monitor, die een overzicht biedt van alle items waar een FHIC in de ideale situatie aan moet voldoen. De monitor wordt gebruikt bij het afnemen van de audits. Ook kan de monitor door professionals zelf gebruikt worden door een meting op de afdeling te doen en op die manier te bepalen waar de ontwikkelwensen liggen.

Download hier de gevalideerde FHIC monitor

Bovenaan vind je een online presentatie waarin in 18 minuten de basis uit het model wordt uitgelegd. Daaronder vind je een verdiepende presentatie voor medewerkers die al langer met het model werken. Het onderste filmpje is het webinar dat op 29 oktober 2020 heeft plaatsgevonden. 

Petra Schaftenaar Van MetisZorg heeft een kleurrijk schema gemaakt  waarin de FHIC-methode als mooie caleidoscoop wordt verbeeld. Deze caleidoscoop is toegevoegd aan het FHIC werkboek 2022

Download hier de caleidoscoop november 2021